Huzalfeszítés, kapcsolás

Végoszlop lehorgonyzás

Kerítések építése

Termékek

A GRIPPLE Plus® rögzítőszemek működésének lényege, hogy a szem belsejében lévő két, nagyon pontos fogaskerék között a bemenő huzalvégek csak egy irányba (befelé) tudnak mozogni. Amennyiben a huzalokra ezzel ellentétes erő hat, a fogaskerekek zárnak és rögzítik azokat. Megfeszítés előtt lehetőség van a huzalok visszafelé történő mozgatására a kioldó tüske segítségével.


Két huzal összekapcsolása és megfeszítése

A két huzalvéget toljuk át a rögzítőszem bevezető nyílásain majd feszítsük a huzalt a fogóval. Szükség esetén lehetőségünk van a szemek oldására és további huzalállításra a kioldó tüske segítségével.


Huzal sérülésének, szakadásának javítása

A sérült huzal oszloptól oszlopig történő cseréje helyett a javítás megoldható két rögzítőszem és egy kisebb darab huzal segítségével.
A sérülés helyén lévő huzalvégekre egy-egy rögzítőszemet húzunk, majd egy megfelelő hosszúságúra vágott huzaldarab segítségével kötést létesítünk a szemek között. Ezt követően a fogóval feszítünk.

Ismertető videó:


Huzal kikötése a végoszlopokon

Fa végoszlopok esetében hurkot képzünk, úgy, hogy a huzal végződésére rögzítőszemet húzunk, a szemen átvezetett huzalt körbevisszük az oszlopon és a végét bevezetjük a rögzítőszem másik bevezető nyílásába. A huzal a rögzítőszemnél a fogó segítségével feszíthető és újrafeszíthető.

Ismertető videó:


Huzal kikötése fém végoszlopon

Fém végoszlopokhoz történő huzalkikötéshez speciális, egy bemeneti nyílással rendelkező GP No.1.és GP. No.2. típusú. rögzítőszemet is lehet használni. A fém végoszlop testén átvezetjük a huzalvéget, majd erre ráhúzzuk a rögzítőszemet és a fogóval feszítjük a huzalt.


Szögesdrótok telepítése

A rögzítőszemek alkalmasak szögesdrótok kapcsolására és kikötésére is.

  Ismertető videó:


Hasznos tanácsok

  • A szemeknél mindig hagyjon legalább 7,5 cm kiálló huzalvégeket a későbbi újrafeszítésekhez.
  • A kiálló huzalvégek okozta sérülések elkerülése érdekében fedje a huzalvégeket Gripple Twisterrel.
  • Amennyiben a rögzítőszemek nem jó helyre kerültek, terhelés előtt lehetőség van mozgatni őket a kioldó tüske segítségével.
  • Végoszlopnál a huzalhurok rögzítőszeme legyen elég távol (20-25cm) az oszloptól, azért hogy a későbbiekben legyen elég hely a huzal újrafeszítéséhez.

Termékek

Gripple Plus rögzítőszem SMALL

1,4-2,2 mmø (300 kg-ig)

Gripple Plus rögzítőszem MEDIUM

2,0-3,25 mmø (400 kg-ig)

Gripple Plus rögzítőszem LARGE

3,25 -4,2 mmø (600 kg-ig)

Gripple nagy terheléshez JUMBO

2,5-3,15mmø (600 kg-ig)

Gripple Plus végoszlophoz

GP.No.1., GP.No.2.

1,8-3,0 mmø (400kg-ig)

Barbed Gripple szögesdrótokhoz

2,5 mmø

Kioldó tüske a rögzítőszemek oldásához

Gripple Twister a huzalvégek biztonságos fedéséhez

Gripple huzalvágó fogó

Gripple feszítőfogó
(állítható erősségű feszítés)

 Ismertető videó:

Állítsa be a fogó nyelén a kívánt feszítési erősséget, tegye a fogófejet a rögzítőszemre, a huzalvéget vezesse át a fogó torkán. Nyomja össze a fogó szárait egészen addig, amíg az erősségi skálát tartalmazó szár alsó része egy jól hallható „klikk” hang közben elmozdul. Ez jelzi, hogy a beállított feszítési erővel a huzal megfeszítése megtörtént.