Huzalfeszítés, kapcsolás

Végoszlop lehorgonyzás

Kerítések építése

Termékek

A Gripple termékek nagyon hatékonyan használhatók kerítések építésénél is, a kerítéshálók összekapcsolásánál, sérült szakaszok javításánál, kerítéshálók oszlopokhoz történő kötésénél, valamint a kerítésoszlopok talajhoz történő lehorgonyzásánál. A rögzítőszemek itt is biztosítják a mindenkori újrafeszítés lehetőségét.


Kerítéshálók kapcsolása

Húzzunk a kerítésháló mindegyik huzalvégződésre 1-1 rögzítőszemet, majd a csatlakoztatni kívánt másik kerítésháló huzalvégződéseit vezessük be a szemek szabad csatornáiba. Végül a fogóval feszítsük a kerítést a kívánt mértékűre.

Ismertető videó:


Kerítéshálók javítása

A sérült szakaszt vágjuk ki a kerítésből. Vegyünk a kivágott darabbal megegyező nagyságú hálódarabot, ennek mindkét oldali huzalvégeire húzzunk 1-1 rögzítőszemet. Helyezzük a pótló darabot a kivágott szakasz helyére úgy, hogy a kerítésünk kiálló huzalvégeit vezessük be a szemek huzalvezető nyílásaiba, majd huzalszálanként feszítsünk a fogóval.


Kerítéshálók végoszlophoz kapcsolása

A kerítéshálók gyorsan és könnyek kapcsolhatók végoszlopokhoz egy speciális rögzítőszem, a Gripple T-Clip segítségével. Akasszunk egy-egy T-Clip szemet a végoszlop előtt mindegyik huzalszálra. A hálót vigyük körbe az oszlopon, a kiálló huzalvégeket vezessük be a T-Clip szemek csatornáiba. A kimenő huzalvégeket hajtsuk vissza. A T-Clip szemeknél nem kell és nem is lehet feszíteni. A feszítést a hálók kapcsolásánál beépített hagyományos rögzítőszemeknél kell elvégezni, ennek hatására a T-Clip szemeknél is létrejön a feszítés.

Ismertető videó:


Szögesdrótok telepítése

A rögzítőszemek alkalmasak szögesdrótok kapcsolására és kikötésére is.

Szögesdrótok kikötéséhez kiválóan alkalmazható a T-Clip rögzítőszem.


Termékek

Gripple Plus rögzítőszem SMALL

1,4-2,2 mmø (300 kg-ig)

Gripple Plus rögzítőszem MEDIUM

2,0-3,25 mmø (400 kg-ig)

Gripple Plus rögzítőszem LARGE

3,25 -4,2 mmø (600 kg-ig)

Gripple nagy terheléshez JUMBO

2,5-3,15mmø (600 kg-ig)

Gripple Plus végoszlophoz

GP.No.1., GP.No.2.

1,8-3,0 mmø (400kg-ig)

Barbed Gripple szögesdrótokhoz

2,5 mmø

Kioldó tüske a rögzítőszemek oldásához

Gripple Twister a huzalvégek biztonságos fedéséhez

Gripple huzalvágó fogó

Gripple feszítőfogó
(állítható erősségű feszítés)

Ismertető videó:

Állítsa be a fogó nyelén a kívánt feszítési erősséget, tegye a fogófejet a rögzítőszemre, a huzalvéget vezesse át a fogó torkán. Nyomja össze a fogó szárait egészen addig, amíg az erősségi skálát tartalmazó szár alsó része egy jól hallható „klikk” hang közben elmozdul. Ez jelzi, hogy a beállított feszítési erővel a huzal megfeszítése megtörtént.